דלג אל:

רשת ביטחון – תוכנית חינוכית להתמודדות עם אתגרי הרשת

רשת ביטחון – תוכנית חינוכית להתמודדות עם אתגרי הרשת

בואו נפרוס להם רשת ביטחון
העולם משתנה, והוא עושה את זה הרבה יותר מהר מהקצב שלנו. לנוער הקצב הזה מתאים לגמרי, ואולם אנו, הנשארים מאחור, עלולים לגלות שהמרחק בינינו לבין הילדים הולך וגדל. בהיותנו אנשי חינוך, עלינו להצטרף להתקדמות המהירה ולהיות שם עם הילדים. איך נצטרף? נגלה מודעות, נבחן כיצד הדברים עובדים, נלמד על האתגרים שהם מציבים ועל דרכים נכונות להתמודד איתם. מסיבה זו יצרנו רשת ביטחון בדמות תוכנית חינוכית להתמודדות עם אתגרי הרשת.

התוכנית כוללת סרטוני הדרכה ממוקדים העוסקים בליבת ההתמודדות החינוכית בדורנו: התמודדות מול רשת האינטרנט. המטרה בתוכנית להגדיר את האתגרים ולהעניק כלים לפעולה נכונה במצב החדש. התוכנית היא תוצר של שיתוף פעולה בין קרן ידידות טורונטו, משרד החינוך ויחידת ההורות בעיריית ירושלים, והיא חלק מארגז הכלים של התוכנית 'עומקא דליבא'.

בתוכנית הפקנו סדרה של הרצאות קצרות לצפייה: הדרכים הנסתרות שדרכן עלולים מתבגרים להיחשף לתוכן ולשימוש לא מותאמים. המענים שמתבגרים מצפים לקבל ברשת והחלופות החיוביות שאנו יכולים לספק להם. איך יוזמים שיח משפחתי פתוח על שימוש ברשת, ואיך מגיבים לשימוש לא מותאם. החזרת הסמכות ההורית והתמודדות עם התנגדויות של מתבגרים.

דילמת ההורים

חזרה לראש הדף

ההתפתחות הטכנולוגית המואצת מוצאת הורים ומחנכים עומדים מולה ושואלים את עצמם איך נגן על יְלדינו מפני הרשת הפרוסה בפניהם? חשוב שנדע שיש מה לעשות! צפו בסרטון על התופעה ועל דרכי התמודדות יעילות עימה.

אינטרנט וסינון - כיצד הם עובדים?

חזרה לראש הדף

ידע הוא כוח, וכדי למצוא פתרונות – חשוב לדעת כמה שיותר על אודות הטכנולוגיה. אז מהי בעצם רשת האינטרנט? מהם אמצעי הסינון? האם אפשר לסמוך עליהם באופן מוחלט? אילו מכשירים נוספים, מלבד מחשב, עלולים להיות בעייתיים? על כל זאת ועוד בהרצאה מאת המחנך הרב יהושע אדלשטיין.

  • אינטרנט וסינון – כיצד הם עובדים (סרטון | שמע)

כיצד מייצרים שיח פתוח בנושא התמודדות עם הרשת

חזרה לראש הדף

הילד נחשף לתוכן לא מותאם. מה עושים עכשיו? אפשר להפוך את האירוע המשברי לאירוע מכונן ולהשתמש בו למנוף לצמיחה, לחיזוק הקשר ולהצבת גבולות מחדש. איך עושים את זה נכון? הרב אוריאל בלמס ינחה אותנו בהרצאתו. 

  • כיצד מייצרים שיח פתוח בנושא התמודדות עם הרשת (סרטון | שמע)

כיצד מציבים גבולות ומתמודדים עם התנגדויות

חזרה לראש הדף

כמו בכל נושא חינוכי, גם השימוש באינטרנט דורש סרטוט של גבולות גזרה שעליהם ההורים מחליטים ואחר כך מנחילים לילדים. כדי להציב גבולות נכונים, נדרשת תשתית הורית בריאה ומבוססת. בהרצאתו מציג הרב ד"ר אבידן מילבסקי את חמשת העקרונות המנחים בהחלת גבולות במערך המשפחתי. 

  • כיצד מציבים גבולות ומתמודדים עם התנגדויות (סרטון | שמע)

למה הילדים שלנו נופלים לרשת?

חזרה לראש הדף

כדי להוביל שיח חינוכי חכם, יעיל ומחובר, עלינו לדעת ולהבין תחילה אילו צרכים רגשיים הרשת ממלאת בקרב ילדים מתבגרים. בעולם פרוץ של טכנולוגיה נקיים שיח שהוא גדר הגנה חיונית. נלמד מאילו ביטויים כדאי להימנע בשיח על טכנולוגיה, ואיך שיח נכון יכול לחזק את הזהות החרדית.

ההרצאה מאת הרב נתנאל זליקוביץ.

כיצד מתמודדים עם האתגרים שהרשת מציבה בפנינו

חזרה לראש הדף

האינטרנט הוא כלי מדהים, אבל לצד התועלת – יש לו מחיר. מה המחיר שניאלץ לשלם בעד הזמן שחסכנו בפעולות מקוונות? מה המחיר האמיתי של הקניות המשתלמות שעשינו ברשת? כדי שהאינטרנט יהיה כלי שישפר את חיינו, ולא להפך, חשוב שנעשה בו שימוש מושכל, אנו וילדינו.

הרצאה מאת הרב זאב קצנלבוגן. 

  • כיצד מתמודדים עם האתגרים שהרשת מציבה בפנינו? (סרטון | שמע)
יש לכם רעיון?
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון
שתפו ועזרו לתלמידים להיות מרוצים !

 

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בדוא"ל : pop-charedi@education.gov.il