לימודי קודש, יסודי
בס"ד
פעמיים בכל יום מכריז כל יהודי על המצווה הגדולה ללמד כיאות את תורת ה' לעם ישראל. נצטווינו על וְשִׁנַּנְתָּם לְבָנֶיךָ (דברים ו, ז), ומבאר רש"י – וְשִׁנַּנְתָּם: שֶׁיִּהְיוּ מְחֻדָּדִים בְּפִיךָ, לְבָנֶיךָ: אֵלּוּ הַתַּלְמִידִים.
בתי הספר, תלמודי התורה, מקדישים את עיקר הזמן והמשאבים להנחיל לדור הצעיר את תורת ה'. את התורה שבכתב – תורה, נביאים וכתובים; ואת התורה שבעל-פה – משנה, גמרא והלכה.
אמנם, בתכניות הלימוד בנושאים הנ"ל אין אחידות. יש הלומדים בכל כתה חומש אחר – מתחילים מבראשית וממשיכים לשמות וכו', ויש המקפידים ללמוד את הפרשה השבועית בהתאם לסדר קריאת התורה בציבור. גם בגמרא – האם להתחיל ללמוד בכתה ד' או בכתה ה'. ובמה מתחילים? בפרק 'אלו מציאות' או בפרק 'תפילת השחר'? יש הטוענים כי טרם יתחיל התלמיד ללמוד גמרא, ילמד ראשית היטב את התנ"ך והמשנה. כל שיטה יסודה בהררי-קודש, חכמי התורה, ולכן לא נכניס ראשינו בין ההרים הגבוהים.
אנו נשתדל לספק חומרי-למידה איכותיים בכל המגוון הרחב של לימודי-הקודש. נקרא גם לכל מלמד שהכין תוצר-איכותי בתחום זה, להעביר אותו אלינו, בכדי לפרסמו באכסניה מכובדת זו, להגדיל תורה ולהאדירה.
יעקב אלברט
מפקח-כולל ורפרנט לימודי-קודש