מערך שיעור על חשיבותן של מילים ועל עוצמתן לעידוד הזולת ולתמיכה בו או ההפך חלילה. למידה וההתנסות בשימוש במילים מעודדות היוצרות אווירה טובה ונעימה בסביבה.
חינוך חברתי ערכי מרחוק

בימים של ריחוק חברתי ותחושה של חוסר ביטחון, אי ודאות, דאגה ולחץ, נודעת חשיבות רבה לשיח חברתי-רגשי ולטיפוח קשר אישי בין המורה לתלמידים ובין התלמידים עצמם.
ההוראה במרחב הקולי מעמידה אתגרים רבים בדרך להקניית ידע ותכנים לימודיים. היא אף מאתגרת יותר בעת למידה חברתית ופיתוח מיומנויות חברתיות. כאשר המורה עסוק רק בהקניית תכנים לימודיים – שעה שהבלבול, הבדידות והריחוק החברתי הם חלק מהמציאות היום-יומית – הוא עלול להעביר בעקיפין שדר לתלמידים כי חיי החברה שלהם ומצבם הרגשי חשובים לו פחות. לכן חשוב לפעול במגוון דרכים יצירתיות כדי לאפשר קיום של למידה חברתית ושיח רגשי-חברתי במרחב הקולי.
איך אפשר לקיים חינוך חברתי מרחוק?
א. הקלטה של שיעור העוסק בלמידה חברתית ומיושם במסגרת המשפחתית
ב. שיחת ועידה שבה המורה מקיים שיח רגשי עם חמישה תלמידים סביב נושא מסוים
שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים
- כיתה
- נושא מרכזי
- {{c.label}}{{$last ? '' : ', '}}
- {{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
מערכי השיעור
חזרה לראש הדףשיעורי חינוך במרחב הקולי
חזרה לראש הדף
שעת החינוך השבועית היא מסגרת קבועה ומוגדרת המזמינה עיסוק בלמידה ובהתנסות חברתית ופועלת לגיבוש הכיתה כקבוצה חברתית המעניקה לכל אחד ואחת מהתלמידים תחושת ביטחון, קרבה ושייכות.
בתקופה זו המאופיינת בריחוק פיזי מהמורים ומהחברים, בקשר חברתי לא רציף ובהיעדר סדר יום מוכר ומובנה – חשוב יותר מתמיד להקפיד על קיום שגרות ומסגרות קבועות המאפשרות שיתוף ושיח רגשי-חברתי.
גם במרחב הקולי שעת החינוך צריכה להתקיים באופן עקבי ולהיות בעלת נושא מוגדר, מטרות ומבנה שיטתי אשר יעניק לתלמידים מסגרת הולמת להתייחסות ולשיח על אודות החיים החברתיים-רגשיים בכיתה, בבית הספר ובקהילה.
שיח רגשי בשיחות ועידה
חזרה לראש הדףכיצד נאפשר ונקיים שיח רגשי מיטבי גם מרחוק? לשיח רגשי מיטבי ישנם עקרונות שחשוב לשמור עליהם ולפעול על פיהם. כמו כן השיח צריך להיות מובנה וברור למשתתפים. בתחילת כל שיחה נזכיר למשתתפים את כללי השיח שעליהם יש להקפיד.
כיצד נאפשר ונקיים שיח רגשי מיטבי גם מרחוק? לשיח רגשי מיטבי ישנם עקרונות שחשוב לשמור עליהם ולפעול על פיהם. כמו כן השיח צריך להיות מובנה וברור למשתתפים. בתחילת כל שיחה נזכיר למשתתפים את כללי השיח שעליהם יש להקפיד.